Kommunikaation tueksi

Tällä sivulla tutustut erilaisiin kommunikaatiota tukeviin sovelluksiin ja ohjelmiin.

Valitse haluamasi aihe painamalla alla olevasta sisällysluettelosta. 

Viito-sovellus 

Viito-sovellus on kuvasanakirja tukiviittomille. Löydät sieltä lähes 2000 kuvaa eri viittomista. Viito-sovellus on ilmainen. 

Alla olevasta painikkeesta pääset Viito-sovelluksen omille sivuille, josta voit siirtyä laitteesi sovelluskauppaan. Sivu aukeaa uuteen välilehteen.

Kuva: Papunetin kuvapankki, papunet.net, Paxtoncrafts Charitable Trust 

Papunetin kuvapankki 

Papunetin kuvapankista löydät paljon erilaisia ilmaisia kuvia kommunikaation tueksi. Kuvapankista voit ottaa helposti käyttöön yksittäisiä kuvia ja ladata tai kopioida ne omaan käyttöön.

Kuvia saa käyttää vapaasti kaikkiin ei-kaupallisiin tarkoituksiin, kunhan kuvan lähde on mainittu. Lisätietoa kuvien käytöstä ja lähteiden merkinnästä kuvapankin sivuilta.  

Alla olevasta painikkeesta pääset Papunetin kuvapankin etusivulle. Sivu aukeaa uuteen välilehteen.

Kuva: Papunetin kuvapankki, papunet.net, Kuvako

Papunetin Kuvatyökalu

Papunetin Kuvatyökalu on ilmainen kuvapankki- ja työkaluohjelma, jolla voi tehdä omaan käyttöön erilaisia kuvallisia materiaaleja. Kuvatyökalua voi käyttää tietokoneella ja tabletilla.

Kuvatyökalulla voi tehdä tulostettavia, monisivuisia kuva- ja viittomamateriaaleja. Käytössä on yli 38 000 kuvaa sekä valmiita ruudukkopohjia. Kuvatyökaluun voi tuoda myös omia kuvia.

Voit käyttää Kuvatyökalua ilman kirjautumista tai voit kirjautua omalla käyttäjätunnuksella. Kun sinulla on käyttäjätunnus, voit tallentaa materiaalit suoraan Kuvatyökaluun.

Papunetin videolla on ohjeita Kuvatyökalun käyttöön.